14 Haziran 2012 Perşembe

Reggio Di Calabria, Italya, Mayıs 2012

Çizmenin ucu, Sicilyanın karşısı. Bergamotu ile ünlü (limoncelloya benzeyen bergamino ve bergamotlu dondurmasını çok beğendik) Reggio Di Calabriaya bir iş seyahati için gitmiş, gitmişken bu küçük şehri gezmiştik. İnsanları sıcakkanlı, tipik Akdenizli, Camagna cafede sohbet ettigimiz garson Angela dan, kuzeylileri sevmediklerini öğrendik, yemeyi seviyorlar, porsiyonlar büyük ve yardımcılar. Aslında Calabria, mafya şehri sayılabilir, yolda yürürken hiç bir lokantayı farkedemiyorsunuz çünkü mafya, masa başına haraç kesiyor, bilen birisi olmadan bir yer bulmak zor. Kullanılan malzemeler dondurulmuş olmadığından çok lezzetli, bir gün balık diğer gün et yedik, mezeler olsun ana yemekler olsun harikaydı.
İtalyanın yürümesi en zevkli sahil kordonu burada, "lungo mare" deniliyor ve Sicilyaya bakarak yürüyebiliyorsunuz. Tabi elinizde Italyan dondurması ile.
Zaten sahilden gidip ana cadde olan bir üst caddeden geri dönerek şehri gezmeyi bitirebilirsiniz.
Reggio di Calabria'ya Sicilya Messinadan feribotlar var, araba ile geçmeniz gerekirse farklı feribotlar buranın 20 km kuzeyine, Villa San Giovanniye geliyor. Calabriadan Napoliye trenle ulaşım 4-5 saat ve 39 €
Şehirden ve yemeklerden fotograflar ise şöyle:













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder