21 Mayıs 2013 Salı

LJUBLJANA, Slovenya, Nisan 2013




Okuması zor ama gezmesi güzel kent Ljubljana , Slovenya’nın başkenti ama 250binlik nüfusu ve motorlu taşıt girmeyen merkezi ile adeta bir sayfiye şehri havasında.
Biz THY nin promosyonu ile Zagreb’e 99€ ya bilet almıştık ve hazır Zagrebe gelmişken, araba kiralayıp günübirlik Ljubljana’ya geldik. Merkeze arabamızı park edip 4 saatte şehri gezdik.
Kongresni meydanının altında yer alan otoparka arabamızı park ettikten sonra, üniversiteden geçip nehir kıyısına inip cafelerin arasından “üçlü köprü”ye geldik. Güzel bir meydan ve güzel köprülerin arasından geçtikten sonra İtalyan pazarına geldik. İtalya sınırına yakın olduğundan İtalyanlar burada Pazar kuruyorlar. Peynir – zeytin – yiyeceklerin arasından, italya’da yiyip çok beğendiğimiz ricotta lı tatlıdan alıp, kaleye çıkmak üzere teleferiğe geldik. 2,2 € luk biletimizi alıp, yukarıya, kaleye çıktık. 






Kale içini – kuş bakışı şehri fotoğrafladıktan sonra yürüyerek aşağı inip Mestni caddesinden yürüdük. Sağlı sollu restaurant ve cafeleri ile güzel bir sokaktı. St. Florian ve St. James kiliselerinden geçip nehrin diğer kıyısından otoparkımıza geri geldik.









Ljubljana’yı genel anlamıyla beğendik. Özellikle merkezde yürürken araba görmedik desek yeridir. Nehir kıyısındaki cafeleri, köprüleri, İtalyan pazarını, kalesini çok beğendik. 





Tarihi yerleri çok olmamasına rağmen şehir anlamında yaşanacak yer yorumu yapıp arabamıza atlayıp 140 km. uzaklığındaki Zagrebe geldik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder