4 Kasım 2011 Cuma

Brugge, Belçika, Ekim 2011


In Brugge filmini seyredip buraya gitmek istemeyen yoktur herhalde, Amsterdam gidiş Bruksel dönüş kisi basi 80 € ya aldigimiz biletin hakkini tam vermek adina 3. bir sehir arayisina girdik, Rotherdam yerine Brugge u tercih ettik, Rotherdami bilmiyorum ama Brugge’e iyiki gelmişiz.


Bruksel’den hafta sonu indirimi sayesinde gidiş-geliş 13,80 € ya aldığımız tren bileti ile sabah 8 de (saatte 3 tren var) 65 dakikalık yolculuk ile geldik Brugge’e ve ortacag sehrinde turumuza basladik.
Amsterdam gibi kanallar arasındaki bu kucuk sehir 1. Dunya savaşı sırasında bombalanmadığından tarihi dokusunu korumuş. Tüm Belçika’da olduğu gibi bira ve çikolatası ile meşhur ve ayrıca dantel satılan bir çok hediyelik eşya dükkanı var.







In Brugge filminde sıklıkla gösterilen meydan çok etkileyici, tek tük fayton var ve daha az insan olsa gerçekten ortaçağa geldiğinizi hissediyorsunuz.



Buradan yürüyerek Brugge’ün “unutulmuş köşesi” denilen daha ufak bir meydana geldik ve Brugge sakinlerinin yaşadığı bir semtten geçip sembolik olarak bırakılmış rüzgar değirmenine ilerledik.





Değirmenlerin oradan nehir kıyısından tren istasyonuna yürüdük.
Brugge’de zaman hızlı geçti ve planımızdaki treni kaçırdık ama saatte 3 tren olduğundan bir sonraki ile Brüksel’e döndük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder