4 Aralık 2013 Çarşamba

Sevilla, Ispanya, 2013 Kasım




Barcelona’dan 1000 km uzaklıktaki Endülüs’ün başkentine trenle 5,5 saatte ulaşılabileceğini biliyor muydunuz? Saatte 300 km. ye çıkan hızı ile Renfe trenleri, ara sıra da olsa çalışan wifi hizmeti, koltuk aralarındaki elektrik prizleri ve uygun fiyatlı kafeteryası ile merkezden merkeze ulaşım için ideal bir seçenek.
2 ay öncesinden 35 € ödeyerek aldığımız tren ile saat 14:02 de Sevilla’ya indik. Tren istasyonundan merkeze yürümek 25 dakika sürdü. 


Tren istasyonu information dan aldığımız harita ile Sevilla dar sokakları üzerindeki kilise ve evlerden geçip parlamento üzerinden boğa güreşi müzesine, oradan da nehir kenarındaki Torre del Oro’ya (Altın kule) geldik. Eski şehir deki Alcazar ve katedrali görüp güzel Plaza de Espana’ya ulaştık
Sadece Plaza de Espana (Ispanya Meydanı) için bile Sevilla’ya gelinebilir. Büyük meydanın ortasında sandal kiralayabileceğiniz bir havuz, çevresinde tüm Ispanya şehirlerini simgeleyen resimler, arkasında ise askeri müze olan bu güzel meydan 10 üzerinden 10 puanı aldı bizden.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder