27 Eylül 2011 Salı

Floransa, Italya, Haziran 2011

Milano'dan bindiğimiz diğerlerine göre ucuz olan tren Floransa'nın SMN adlı ana tren istasyonuna değil, bir önceki Rifredi istasyonuna vardı fakat burdan istediğiniz tren ile, SMN ye gidebilirsiniz.
Biz de öyle yaptık ve saat 2 de geldiğimiz Firenze SMN tren istasyonundaki yağmur için bardaktan boşanırcasına tabiri bile az kalırdı.

Sırtçantalarımız ve bir adet şemsiyemizle gözümüzü karartıp hostelimize doğru yürümeye karar verdik. Yüksek tavanlı eski bir büyük italyan evi olan hostelimize yerleşip dışarı çıktığımızda yağmur devam ediyordu ve hemen Duomo’ya giriş sırasına girip, 20 dakika yağan yağmur altında bekleyerek Duomaya girdik. 







Alt kattaki hediyelik eşyalardan birkaç tane alıp dışarı çıktık ve halen devam eden yağmurda ıslanarak, Davut heykelinin bulunduğu meydana geldik. Yanda kendimize bir sığınak bulup yağmurun bitmesini bekledik ve 10 dakika içinde yağmur durdu. 






Hemen Vecchio köprüsünden geçip Pitti meydanına oradan da diğer köprüyü kullanıp Santa Croce meydanına geldik. Yağmurun üzerimizde bıraktığı tahribatı ilk fotodan anlayabilirsiniz :)




 

Yıllardan beri eşime “sana bir deri çanta alıcam” diyip almıyordum ve Floransa’da 30€ ya deri oldupu iddia edilen ama önemlisi eşimin çok beğendiği bir çantayı alıp Floransanın dar sokaklarında yürümeye devam ettik. 

Duomo yakınlarında kurulan pazarı gezip, ucuza magnetler alıp meydandaki bir pizzacıdan pizza yiyip hostelimize uyuymaya geldik.



 Floransa'da yaklaşık 6 km.yi tahmini olarak aşağıdaki gibi değerlendirdik


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder