9 Nisan 2010 Cuma

Rusya Federasyonu, 2007 Bolum2, Moskova

Togliatti günlerimizden sonra sıra Moskova'ya gelmişti ama bunun için 19 saatlik tren yolculuğu yapmalıydık.
Öğlen 2 de bindik trenimize ve yataklı kompartımanımızda yerimizi aldık, ikimizin de yatağı üst katta olmasına rağmen diğer arkadaşlarla konuşarak birini değiştirdik. 19 saat boyunca uçsuz bucaksız Rusya topraklarına bakıp, sohbet ederek zaman geçirdik. Trende çay - kahve - hazır çorba yapmak için sıcak su var ve yanımıza aldığımız nevaleler eşliğinde bu imkandan faydalandık. Şekerli patlamış mısırım da yanımdaydı.
Belli bir süre sonra sıkıldık ve sanırım 8-9 gibi uyuklamaya başladım.
21 Nisan 2007 sabah 9 da Moskova'ya indiğimizde kar yağıyordu. Nisan sonu kar görmekte varmış diyip eşimin kuzeni Sasha ve eşi Katya ile buluştuk ve muhteşem Moskova metrosuna atlayıp Kızıl Meydana geldik.

Ana girişin önünde Moskova'nın merkez noktasında dilek diledik ve Kızıl Meydana girdik. Parlamento binası, Lenin'in mezarı, şeker gibi, Moskova denince akla gelen ilk yapı olan St. Basil Katedrali fotolarımızı çekerek yine metro ile yolumuza devam ettik.
Moskova metrosu kat kat, dairesel bir hat var ve bu hat üzerindeki 13 duraktan bir alt kat veya üst kata çıktığınızda dikey olarak giden çeşitli hatlar var. Bu dairesel hattı güneş ve dikey hatları güneş ışınları gibi düşünün, bu şekilde şehrin bir çok noktasına ulaşım mümkün.
Tam anlatamadığımın farkındayım :) bu resimden daha güzel anlaşılacak sanırım.

İnsanlar, cumartesi günü olmasına rağmen hızlı hızlı yürüyorlardı, herkes bu şekilde, hatta yürüyen merdiven bile yürümüyor resmen koşuyordu.
Her metro durağında heykeller, resimler var. Adını hatırlayamadığım bir duraktaki kurt sembolü şans getiriyormuş. Kurtun burnunu severek yine başka bir dilek diledik :)


Bir başka kiliseye geldik.

Hava çok soğuk olduğundan hızlı hızlı ilerliyorduk. Sırada Poklonnaya Gora vardı.
Uzun bir meydan ama hava o kadar esiyordu ki, yanına gidemeden geriye döndük :)
Hemen arkamızda bulunan büfeden birer sosisli sandviç yedik ve Moskova giriş kapısını fotoğraflayıp, metro ile kuzen Sasha'nı evine gittik.
Moskova çok pahalı bir şehir, Sasha ve eşinin oturduğu ev tek odalı, banyo ve mutfak var, kirası 500 Dolardan fazlaydı.
Duşumuzu alıp güzelce birşeyler yedik.
Bir gün önceki tren yolculuğu, havanın soğukluğu, eve gelip ısınmak ve duş almak, üzerine birşeyler yiyip içki içmek sonucu tahmin ettiğiniz gibi uyuduk :)
Moskovada toplam 13 saatimiz vardı, havanın soğuk olmasından dolayı yeterli gezemedik ve nehir kıyısına inemedik ama yine de gayet keyifliydi.
Akşam 10 da tekrar tren istasyonuna gelip St. Petersburg'a gideceğimiz trene bindik.
İstasyon önünde bir şehir fotoğrafı çekip trenimize bindik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder